Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har du sett mig på sistone?


jag har sett hela min stadsdel
hur den bytt skepnad genom åren
jag har besökt massa platser
ändå fanns hela världen här hos oss

jag har gjort rätt
sen fel igen
jag har inte chansat många gånger
men överlevt när jag gjort det

jag har varit så rädd
att jag inte kunnat andas
tänkt ofta och länge
på att jag haft mer att ge
men sällan orkat mer än jag gett

jag har ändrat delar av mitt liv
som jag inte gillar
det mesta har jag accepterat
kanske har jag tappat i glöd
men det har blivit enklare att leva

det tog lite tid innan jag insåg
att föräldrahemmet står kvar
utan oss i det
jag har gett upp om en evighet
oftast är det ändå bara självbedrägeri

jag har känt den kärleken
som bara tid ger
och den rättvisa och snällhet
som bara tålamod ger

jag träffade mitt livs kärlek
när jag var tonåring
hon har satt färg på allt
skapat det som är rent
och sant
som finns inom mig

det tog lite tid innan jag insåg
att vissa saker faller isär
oberoende av hur mycket jag försöker
jag har gett upp om en fullständig symmetri
oftast är det ändå bara behov av kontroll

jag har stannat upp fler gånger än jag sprungit
har aldrig hunnit ifatt min inre oro
och jag andas mer stillsamt än förut
men det har blivit enklare att leva

har du sett mig på sistone?




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-28 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP