Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tillvarons ständiga Punkterings-konst. .."


Konsten att undvika
punktering på Cykel
-hjul bär på sina för-
delar.

Att ha välpumpade
däck undvika gatu-
kanter i full fart.

Men att själv undvika
bli för överblåst,och
spricka sönder inför
andras åsyn i pinsam
skämighet

Och undvika att andra
Punkterar ens egen själv
-känsla,heder,och glädje


Det kräver i sanning sin
egen punkterings-konst

I livet att själv lista ut
Hur man det skall kunna
undvika

Och även hur man skall
kunna reparera en pys
-punka i tillvaron

Som uppstått utifrån
eller inuti en själv?











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-24 10:53



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Man kan nog aldrig undvika folks sårande nålstick. Men man kan genom att tro på sig själv vända dem ryggen och försöka låta bli att bry sig.
2023-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP