Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En "dialog" med pompejansk graffitti utav sexuell karaktär. Denna direktlänk till MÄNNISKORNA fascinerar samt att den pubertala jargongen fortfarande går att se på moderna väggar. Min avsikt är dock INTE att romantisera lupanarens levnadsvillkor.


admiror, paries!

 

sensuella skuggor svepta
i tidens dansande dimmor,
leker vidare uti
den pompejanska lupanaren
rösternas tvåtusenåriga tystnad

bryts i oljelampans sken

om väggar kunde tala…
väggar kan tala!

 

*       *
     *

 

Arphocras hic cum Drauca
bene futuit denario

Drauca!
du behagade tydligen
Harpocras så pass att
ert temporära utbyte
förevigades av hans hand
jag ser framför mig
din förföriska kropp
under en oblyg toga
i saffransgult

Virgula Tertio suo:
indecens es


Tertus!
din pilske fan
Virgula skrev så förtjust
om din antika libido
(eller var det månne
din egen stilus
som ristade på väggen
i hennes namn?)

Myrtis bene felas

Myrtis!
att nämna din specialitet
är här överflödigt
men säg mig, var din tunga
lika rapp i tal
som den var gudomlig
i älskogslekar?

Suspirium pueallarum
Celadus thraex

Celadus!
är detta sanning
eller manligt skryt?
den frågan får vi
aldrig besvarad
men din virila självsyn
är i ditt klotter
för alltid beseglad

 

*       *
     *

o, ni röster ur det förflutna
röster ur det fördolda
stämmor
ur det förgångna

o, ni tusenåriga ekon
vi hör era återskall
vi känner era återsvall
mot vår egen strand

i millennium
efter millennium
efter millennium

 

 

©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-04-25 20:24



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Tät stämning här. Historiens vingslag.
2023-04-25
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ