Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roulette

Under jorden krälar maskar
Tärningarna runt roulettehjulet
En siffra oböjbar
En siffra valdes
En siffra och en bokstav
Masken når målet
Hundrafalt åter
Ett djur bestämde sig
Ur den futiga jorden
Satsade vi allt för att vinna
Annorlunda hjul
Utanför salongerna
Klädda för att vinna
Förlorade jag till sist
Att förlora sitt liv
Långsamt drog jag mig tillbaka
Tyst mot fasader
Min blick bortåt fjärran
Glider jag ut från det
Som vore det genomspelat
Automater besatthet
En annorlundna klädsel
Att agna i den fjärran sjön
En fågel dyker ljudlöst
Undanskymd en hållplats
Jag är borta
Åter igen borta
Min vän går mot mig
En sista önskan
Ja en sista önskan
Skriver jag på sex siffror
Vår dag är inte vår dag
Hälsar som hastigast
Blundnar och svindlar
Redan i morgondagen
Eller dagen efter den
Jag fäster en ros
I kavajslaget
Gul strålande gul




Fri vers av Matts Eriksson VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-05-08 07:20



Bookmark and Share


  Matts Eriksson VIP
Vet inte varför man punlicerar andras dikter som mina men allt funkar inte smärtfritt på denna site
2023-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Matts Eriksson
Matts Eriksson VIP