Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett samförstånd

Stumma giraffer längs gator
Svajar deras halsar dovt
Slag mot slag tystnaden
Döva av pålningen
Sjunker deras kroppar ner
För att dricka
Savannens gatubelagd i asfalt
Mellan beten gräset
Sprucken hud av gräs
Hjordar som betar
Där gräset vunnit
Där hjulen snurrat
Där gränsen flyttat sig utåt
Girafferna går mot öppna
Nätverk av gräs
Glömt är redan fönstren
Gatorna städerna som
Diamanter mörkt glänsande
Om natten sover de
I neonljuset värmen ur galler
Tidningar breder ut sig
Människorna tar mer och mer
Av marken i ett samförstånd
I ett avstånd som avlägsnas




Fri vers av Matts Eriksson VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-05-08 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts Eriksson
Matts Eriksson VIP