Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortleken

Ruter dam fattas så den som har
Ett mindre kort har ruter dam
Alla vet vem det är
Men man kastade tärning
För att dölja
Hennes utsatthet
Utanförskapet
Tills kortet bytte plats med joker
Man anpassar sig
Med en blankare baksida
En annan lek
Dra ett kort från en annan lek
Vem bär handikappet
Växlar kortet
Hon hängde sig
Från en krok
Ingen förstod
Utslagenheten
Rotlösheten
Bortanförskapet
Och jokern gick in för att täcka
Man kan laga kortet
Tills nästa kort försvinner
Också det ersatt
Vem gick med damen ut
Tystnaden i budgivningen
Utbytbarheten mellan dam och knekt
Och fler skall falla för tredje jokern
Det är detta, en hacka
Man ofta glömmer man
Vilken joker som är vilket kort
Allt är slumpen
Ändå är allt om slumpen
Ingen kan slå slumpen
Ingen kan slå trumfen
Det finns ett sätt
Det finns ett sätt att saka
För de tre döda
Som öppnar upp
För ännu en slump
Som är för svår att hålla i minnet
Vilken joker är vilken
Bara ett kort är spader sex
Alla identifierade
Varje kort har en identitet
Jag bytte bort identiteten
Söndras sakta
Alla kort som avidentifieras
Sakta förlorar alla
Vem som är vem vid bordet
Väderstrecken
Försvinner i varandras identitet
Ingen ifrågasätter till slut
Vem som är kort
Och vem som är spelare
Jag lägger ut mig själv
Så självklart
Så stjärnklart
Det är du




Fri vers av Matts Eriksson VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2023-05-08 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts Eriksson
Matts Eriksson VIP