Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att träna inför det ovätande

Den svåraste formen
Spegelvänd upp och ner
Omställd seendet
Glasögonen
Ställer om varje rörelse
Tills allt är återvänt
Vägen vänds upp åt
Liksom armarna uppåt
Lämnad att bestiga ett berg
Lämnad att falla nedåt
Mjuka fallet och det hårda
Kroppen ber för det mjuka
Kattens tassar förberedda
Fångar dig som en fjäder
I munnen buren
En färd tillbaka
Till det trygga boet
Där synen vänds efter tassarna
Omvända uppvända
Långsamt återfås synen
Tills allt är rätt
Och vi går
Sidledes
Klistra in
Klistra in upp och ned
Marken är rättvänd
Bokstäverna bildar ett rakt sträck
Det är svårt att läsa
Och siffrorna baklänges
En prövning
Mot spenarna
Eller spenen
Mot friheten
Ett moment
Och hon bär den
I nackskinnet




Fri vers av Matts Eriksson VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-05-08 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts Eriksson
Matts Eriksson VIP