Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

enklav

vi fryser bara ensamma
när sentimman möter mörkret
flyttar det iskalla stålet som gärna
penetrerar det ömma och vackra

livet vaknar upp utan förmultna löv
som minner om dåtidens egendomliga förfall
och målar om ynnestens enda avsikt
att följa livets goda med så små medel som möjligt

låter vätan få tryta medan solljuset åter tänder möjligheterna
att få rätten att välja trots att valet redan är gjort
och konsekvensen vilar på på den stillsamma skuggan av ditt jag

det må vara en omöjlighet att andas utanför livet
men inget ska någonsin få oss att tro
att vi ska acceptera bristen på leenden

hur befriad vi än kan vara på mänsklig närvaro
är vi aldrig själva, någonsin
där blotta frånvaron av rädslan
alltid värmer våra själar




Prosa av Max Poisé
Läst 82 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-05-08 11:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Oavsett vad andra tycker så har vi en möjlighet att stå för det vi tror på...och att välja att bry sig om andra, det värmer verkligen...tack för dina ord...
2023-05-09

  Anya VIP
Tycker mycket om din vackra text. Faller särskilt för:
"men inget ska någonsin få oss att tro
att vi ska acceptera bristen på leenden"

Har precis läst en annan dikt som tar upp vikten av hur vi bemöter varandra. Din fina dikt var som en fortsättning på den.
2023-05-09

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2023-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé