Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråt, kärlek och ett jävla underbart liv

Spill inga tårar för de ord jag saknar,
i de vatten där båtar förliser,
i den luft där kvävningen lever.

Världar välter av synvillors propaganda och formar
ljusslingor för de blinda att finna.
Har redan besprutats av fundamenttroendes saliv och
insett dess ovala sammanhang i kvadratens vilja att räta ut sina linjer.

Spill ingen kraft på den bild som svävar drömlikt
över de moln som täcker ljuset.
Vi är inte styrda av de fria viljorna,
vi är fångade av majoritetens makt av normer.

Så ljust i sitt glömda mörker att nyanser av
blytunga fotsteg på en genomdränkt sandstrand är hoppet
att finna skogsbrynets läkande atmosfär.

I det sista andetaget finns livet,
det är då bruset kan filtreras bort och väsentlighetens perspektiv
kan finna sin slutliga mening.

När jag äntligen insåg att jag levde,
var det dags att förstå döden.




Prosa av Max Poisé
Läst 157 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-05-12 16:09



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Med visheten kommer också insikter man ”kanske skulle önskat” kommit tidigare (tänker på slutraderna).
2023-05-15

  cilax VIP
fin
2023-05-15

  Cikoria Blå VIP
Den här poeten kan många fina ord och är fantastiskt bra på att använda dem i sina dikter. Jag läser om.och läser om, och ofta gillar jag dem. Jag tycker den här är insiktsfull.
Livet är ju sådär svårt att begripa och när man tror sig begripa kommer något nytt att begripa...

2023-05-13

    Lena Staaf VIP
En dikt som ger intryck av en oro och förtvivlan att finna sig till rätta i rådande samhällsnormer
men där glädjen över livet ändå tar över
2023-05-13

  Kungskobran VIP
Mäktig dikt om alla livets skeenden
Bokmärkes
2023-05-12

    Kämpendahl VIP
I Jesus finns livet.
2023-05-12

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om att leva i verkligheten, med allt vad det innebär.
En extra applåd för slutraderna.
2023-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé