Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

periferi

En fuktig trasa som sakta torkas av vinden
slår mitt minne och förälskar sig i nutidshistorier som
alltid drunknat i olika famnar.

Vi är gåtan som alla vet svaret på
men som ingen vågar att nämna.

Det kommer alltid bara
handla om sekunder.
Ett kortfattat jag i handlingarnas rike.

Vi möts,
förevigar ett minne,
och separeras från moralen.

Sen återgår tiden,
och längtar ihjäl oss till slutsekundens
allra sista beröring.

Vet hur det känns,
innan det känns

hur din kropp tar emot,
hur dina ögon lyser av njutning
hur du kan göra hur fruktan byter
plats glädjen

Vi kan stå stilla i vår eviga rörelse
bara för att vända åter
till samma berusning
som ändrar riktning,

bara för att det går.




Prosa av Max Poisé
Läst 98 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-11 13:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om glimrande ögonblick. Minnet av en tidigare kärlek som gör sig påmind. Känsligt och vackert skrivet!
2023-05-13

  Anya VIP
En text i flera skikt. Tänker på hur en relation blommar och sedan hamnar i slutsekunder. Kanske tänker jag alldeles fel?
Faller särskilt för:
"Ett kortfattat jag i handlingarnas rike."
En mycket talande mening.
2023-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé