Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ska kika på loppets halvmara imorgon. Vår stafett flammar dock vidare genom alla årstider. Respons gav mig tre ord : dricker, solen, källklar. Varje medlöpande poet mixar som i smoothie sina 18 ord, så dikten består av 21. Överräcker facklan till Gunwale.


GöteborgsVarvet (stafett 92)

 

 

kämpar mot solen

femtiotusen färgstarka soldater

- ingen springer i kjolen(?)

 

dricker sjögräsbollar

längsmed publikhavet

 

när blir skyskraporna färdiga

och vallgraven källklar...?

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-12 18:28



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fint hur blicken lyfts i de två sista raderna! Först mot skyskraporna och sedan s a s ännu högre!
Nu byggs det ju neråt också i Göteborg, ingen vet hur det loppet ska sluta? Västlänksbyggets ”publik” är ju faktiskt ett ännu större hav än det mer tydliga som fyllde stan idag - och ett mindre entusiastiskt (tänker jag mig)!
2023-05-13

    Lena Söderkvist VIP
Vilka kämpar! Du låter oss ta del av deras stånkande genom staden, som alltså inte är helt färdigbyggd, oom jag tolkar det rätt.
2023-05-13

  Cikoria Blå VIP
Många roliga ord, det gillar min hjärna, källklar
tillexempel och "sjögräsbollar". Jag måste nog googla det sista.

2023-05-12

  TrollTörnTrappan VIP
...varav de drickbara kallas Ooho och tydligen binder vätska - ska fås istället för vattenmuggar, står det om loppet.

2023-05-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP