Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hymn

det faller
brutalt, skarpt och lodrätt

det rasar
nedgånget, brustet och avklätt

det imploderar
mörkt, förbjudet och oklart

det vibrerar
frustande, fåordigt och underbart

ljuset föder stillsam skugga
ur brusets svartvita reva
där regnet i stilla dugga
förvisad att ständigt leva

det stormar
vinande, blåsigt och kallt

det brinner
kaotiskt, ohejdat och tusenfalt

bortom konsekvens
det faller bråd
så hårt att det känns
det faller utan nåd




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-14 13:24



Bookmark and Share


  Lyrik
Åskådliggör dagens skiftningar ganska fint, den berg-och dalbaneeffekt som inträffar, ibland till vår förtret.
2023-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Din dikt ger mig faktiskt inspiration till att skriva...fast om något helt annat...jag kanske lånar några av dina ord, om jag får...gillar denna starkt...
2023-05-15

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett avslut som belyser att det är försent att säga, förlåt.

2023-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé