Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

numerisk

tre tider sedan,
fyra förälskelser som passerade
och mötte den tid som för alltid
etsades i sten

fem dagar som bevattnades av
årstiders längtan och grundlade stommen
som vi senare kallade för liv

så mycket sex i alla hörn av utrymmen
som alltid mötte sju tårar av den åttonde timmen

hör du fortfarande melodin som mötte oss?
ser du fortfarande vyn som kunde mätta ögonen?

vi är en halva av nio
som brukas av den tionde

tillsammans möter vi det elfte budordet
när den tolfte timmen är slagen

vi två

är av ett förenad
och av tusen omöjligheter
seglar vi bort från det minus
som ständigt minner

att våra liv är i rörelse
till den sista siffran
och till den sista numeriska betydelsen av ett allt




Prosa av Max Poisé
Läst 81 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-17 19:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tron på siffrorna är det moderna samhällets enda statsreligion....läser jag i en rubrik. Tänker på det när jag läser din text.
Håller med Lena, ett stänk av vemod.
2023-05-18

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar ditt sätt att få in siffrorna i texten, så att de betyder något...hoppas att slutsiffran blir riktigt hög...
2023-05-18

    Lena Staaf VIP
Fin nummerdikt med stänk av vemod.
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé