Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skäl

från är i sitt esse när ljuset möter pupillernas brytning,
där,
just där finner vi det enda som får mångfalden på knä och förtröstan blir en grå sanning i den smutsiges altare,

kronljuset träffar de ögonlock som kallar på hjälp och hittar tillbaka till sitt ursprung,

varför tror du att knulla är mörker medan älska är ljus?

du blir bara ett offer av nedärv åsikt och du drunknar sakta i flosklernas Universum,

ge mig bara ett skäl att andas
och jag tar det utan tvekan




Prosa av Max Poisé
Läst 126 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-27 20:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag tror att vi färgas av vår omgivning, både på gott och ont...tänkvärd text...
2023-05-30

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text, en extra applåd för slutraderna.
2023-05-29

  Kungskobran VIP
Andningen tar sakta slut
i flosklernas värld
är sanningen inget värd
2023-05-28

    Lena Staaf VIP
En dikt som ger många tankar om rätt och fel, skönhet och smuts, "nedärvd åsikt" och självständigt tänkande.
2023-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé