Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i ljusets frånvaro

ändå vi,
förbi ett tillsammans
medan skuggor av stjärnbelyst himmel
plågar döende leenden

vi förstod allt det komplicerade
men kunde inte förklara det simpla

det bröts
mellan två knogar
som skulle krossa raseriet

och

vi lät regnet passera
men skurarna upphörde aldrig
medan tunneljuset hånskrattade
då drömmarna yppades
i en svag förhoppning
att kombinationen var helig

inte ens ett uppvaktat jag
kunde längre rädda
eller fånga den skit som ständigt föll

vi levde hela livet
på utslitna minnen
av de sekunder som väckte dagen

huruvida vi ens existerade
fanns inte ens på dagordningen
för ljuset gick alltid att släcka

i mörkret såg vi inte varandra
där kunde vi alltid älska
tills hatet motade svärtan

ändå vi,
förbi ett tillsammans




Prosa av Max Poisé
Läst 149 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-05-29 15:06



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Starkt, och en slags balansakt… gillar: "vi förstod allt det komplicerade
men kunde inte förklara det simpla" mycket träffsäkert för att beskriva mellanmänskliga dilemman!
2023-06-02

  Nina Nightwish
Wow! Ett vackert flöde i denna text
2023-05-30

    Lena Söderkvist VIP
Gripande utan att vara sentimentalt.
2023-05-29

  Staffan Nilsson

Som Anya fängslades jag av
"vi förstod allt det komplicerade
men kunde inte förklara det simpla"
Kärlek kontra tandkrämstuben - så tänker jag.

2023-05-29

  Kungskobran VIP
Livet trampar på
vi kämpar båda två
minnena har tjänat ut
men är ändå inte riktigt slut.

Regnet faller över oss arma två
det känns som livet gått i stå
men vi kämpar på
blir ett till sist ändå.




2023-05-29

  Daniel_78 VIP
jag fastnade för

för ljuset gick alltid att släcka

i mörkret såg vi inte varandra
där kunde vi alltid älska
tills hatet motade svärtan
2023-05-29

  Anya VIP
Så bra om en trasig relation. Jag faller särskilt för:
"vi förstod allt det komplicerade
men kunde inte förklara det simpla"

Så kan det absolut vara.

Inledningen och slutet är träffsäkert.

"ändå vi,
förbi ett tillsammans"
2023-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé