Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nostalgitripp

 

ibland infinner sig stämningar
från min barndom,
från mina tonår
stämningar som är förnimbara,
nästan gripbara,
i någon abstrakt påtaglighet

sommarminnen, vinterminnen
känslan av en leksak,
glädjen av en lekkamrat,
mopedturer, båtturer,
en kyss på kinden,
en förtäckt kyss i höstmurret,
och alla de kyssarna
som aldrig blev av…

men minnesblixtarna lämnar mig snart
i en nostalgisk känslodimma
vilken ingjuter en viss sorg i hjärtat
då jag betänker mina levnadsår
och att allt är förgängligt

en sorg som jag aldrig riktigt
kan sätta fingret på;
en sorg över förlorade år
fastän de ju är högst genomlevda
och nu magasinerade
i mina minnen, i mitt hjärta

 

©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 110 gånger
Publicerad 2023-05-30 13:21



Bookmark and Share


  kriya
verkligen fin och kännbar. speciellt "magasinerade i hjärtat" då finns de på nåt sätt ändå kvar och ta fram ibland.
2023-05-30
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ