Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"För syns skull. .."



Ögonen vi delar
med varandra o
andra varelser

Vad ser vi med
dem?

Och hur uppfattas
de intryck vi tar in

Tavlor på en ut
-ställning:

Med ett naket
barn,gående i
en korridor med

en tavelram in
-stucket mellan
sitt huvud. ..

Eller en Blåval
med sin under
-jordiska sång

Dykande ner
till 2 km.djup

Konstigt att ej
Ögona poppar
ut av det hårda
Trycket?

Eller att ducka
Ögona-böj för
ett hinder och

Undvika att få
Huvudet avslaget

Och att ej vara en
ögontjänare utan
att tänka efter före

Samt orka ha ögon
-kontakt med den
man samtalar med

Ett
ögonblick i sänder
vad som än händer

Bilderna i ditt sinne
som känslor tänder

Som inre bränder
av neurologiska
neutron-signaler


Ögonen våra syn
-liga förmedlare

Av vad som sker
där utanför

Kanske borde vi
Älska er mer syn
-bart innerligt?


Men det kanske ni ej
behöver bryr er om

Där ni bara neutralt
sitter och registrerar
och sänder vidare

Till hjärnan som
sedan får tolka
som tolkas vill?









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-31 10:29



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Jag kommenterar med ett snitt ur evolutionen: tid och rum, och något är: den ljuskänsliga cellen som sjunker ihop till en ögonglob. Alltså från då till din text. Visst är det märkligt. Men jag erkänner att det blir lättare med åren att acceptera att universum blivit till ur ingenting.
2023-06-01

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om vad vi tar in med våra ögon och hur vi sedan tolkar det vi ser.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP