Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i samskrivande med Stigsökaren https://www.poeter.se/Medlem?author_id=232555


Vita gäss

 

Vita gäss för bud om storm

Dansar lättjefullt över vågorna

Jagande bubblor piskar skummets form

Lämnar oss kvar med frågorna

 

Fåglars sång som plötsligt tystnat

Drivved och rådjursskall på håll

Näcken slutar spela och i stället lyssnat

Strör sen silver i kjolens fåll

 

Så; ett hammarslag och vinden börjar yla

Trollen har dansat under månens bro

Längs trädets ryggrad kom en iskall kyla

Och marken går åter till stilla ro




Bunden vers (Rim) av kerstin skriver VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-06 19:36



Bookmark and Share


  Stigsökaren VIP
Said the joker to the thief.
2023-06-06

  Gunnar Hilén VIP
Ja det blev en annorlunda dikt. Fint riv och ändå lugnande naturlyrik i samarbetets tecken !
2023-06-06
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP