Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(att skipa rätt på eget eller andras sätt?)


Helt rätt. ..?



Min bästa rätt
Varierar efter
tycke o smak

Men nog är
Minestrone
soppa gott

Och en äkta
Walldorff-sallad

Med en viss mors
Dill-lamm eller
Får i kål. ..(som nu
mer bara i minnet
består)

Samt ej att förglömma de
Strömmings kräft/korint
rullader som serverades

Med hem-odlad mosig King
-Edward potatis i barndomens
Matsal.

Tillsammans med bryle
-pudding som efter-rätt!


Men den allra
bästa känslan
av rätt,utan att
känna sig alltför
avmätt är att helt
enkelt

slippa sitta bakom
skranket inuti Rätten

Med att försöka få rätt
och undvika att bli be-
straffad på något sätt. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-12 11:27



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Rättvisa är alltid bäst. Tyvärr finns det sällan någon sådan. Roligt skrivet om den svunna maten, likväl!
2023-06-13

  Kungskobran VIP
Rättvisan har sin gång
man äter ihjäl sig under glam och sång
2023-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP