Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar inför stundande serie elektrokonvulsiv behandling mot depression


ECT

Våren, en naiv dröm jag bar i hjärtat
Att skriva mer, bli bättre, spraka av passion, jag var förbländad
Att skapa, eller vadhelst vi vill kalla det
Att inte stå stilla, inte trampa vatten i strömmens flöde

Sommarn skulle bli min räddning, den tid då jag bröt fri
Att finna glädjen, känna livet in i minsta cell
Just nu spelar jag Iggy's, "New Values" från sjuttionio
Det var just så det var, men inte längre

Nej, nej, nej, så var det ju en gång, men nu, glöm det
Jag undrar om jag lever eller bara går i cirklar
De mörka hålen, de slukar mig, sugande svarta vrår
Blir större, djupare, de drar mig mot mörka djup

Jag har klättrat förr, strävat emot mörkret med all min kraft
Men nu är jag tom, utan något att ge, bräcklig och svag
Så nu väntar elektrochocker, mina fördömda frälsare
Kanske ger de mig något nytt, kanske jag slipper glömma, förstår du min röra

Men vilket pris måste jag betala, vad förlorar jag på vägen
Kanske vedergälls jag med mindre, kanske jag tappar något viktigt, jag vet inte,
Jag ser ECT, som min räddning eller mitt misstag, det är mitt sista strå
Jag måste ta chansen, kanske jag offrar lite och vinner, kanske jag förlorar mer, det är omöjligt att veta.




Fri vers (Fri form) av Adventus VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-28 12:55



Bookmark and Share


  C-LO
Texten berör, glöm inte att det är som mörkast före gryningen. Sköt om dig!
2023-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Adventus
Adventus VIP