Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ut och avspisnings besöket"



Det var en vacker dag
Uppklarnande efter
gårdagens befriande
Regn-härjningar

Han gick in i ett café
På morgonen satt invid
Dörröppningen

Där innanför serverade
två invandrar tjejer,pratade
tyst med varandra på
nåt utländskt språk

Sen kom en karl in med tatu
-eringar o bunden hårfläta
Började tala franska med
Tjejerna

Stämningen hade förändrats
Sedan servitrisen kom med
den goda koppen cappuccino

Då hon fick syn på hans metall
-brosch med den Gul-blå flaggan
fastsatt på den gröna ylletröjan

De tre i hörnet tittade iskallt
viskande mot honom

Tänk vad en liten symbol
Kan förstöra förtroendet
okända människor emellan

Fördomar frodas lite till
mans och kvinns tydligen

Han reste sig upp från
Tidningsläsandet o det
njutbara kaffe-sörplandet

Hälsade adjö till de tre
vid disken som bara tomt
innehållslöst stirrade tillbaks

Gick ut på kullerstens gatan
Och kände befrielse från in
-skränkta tankar i den fria
solens strålar med rester av
Regn molntrasor på himlen

Och en sjungande fågel
sittande på en lyktstolpe

Den brydde sig i.a.f ej
om vilka sorters varelser

som råkade existera under
dess vackra fjäderdräkt

Då den ändå ständigt var
på sin vakt efter oanade
faror mitt i en skönsjung
-ande sång?













Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-04 12:26



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint beskriven händelse! Det är bara att konstatera att alla inte kan älska varandra. Symboler kan innebära att traumatiska minnen bubblar upp, ilska och tidigare kränkningar.
2023-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP