Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den äktigaste människan är tonåring




Cha cha cha är grandios.
Slår ut allt.
Han går från aggression till dans och kärlek till livet.

Jag ser mig själv i texten.

Gråter så skönt varje gång.

Han är inte rädd för världen.

Det är då tårarna kommer.

Det är inte sorg...naturligtvis.

Glädje.....ja nånting åt det hållet.

Eufori....kanske.

En tro !

På det goda !

En evig tro på det goda !

Och jag tycker att poeter som ännu håller på ondskan
berättar öppet om det.

Ni är så invecklat överintellektuella och
döljande med er aggressiva syn.

Jag kan ännu inte fatta hur känslomässig kyla
kan döljas med intellektuell finess.

Varför så många poeter går på det.




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-14 18:55



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Gillar!
Bara "äktigaste" är så vackert.
Kan läsas som felstavade mäktigaste men också som en lysande poetisk poäng kring ordet äkta.

Se gärna videon här - Cha cha cha
https://www.youtube.com/watch?v=l6rS8Dv5g-8
Jag kan inte finska så lyrics är obegriplig.

"Och jag tycker att poeter som ännu håller på ondskan
berättar öppet om det."
Det har de avslöjat! Det räcker väl?
Lindar in ondskan i dezperata rim, t ex.

Jag tror tvärtom att många poeter inser det här, men tiger och gör sin egen grej.
Lite som att tro att i längden vinner det goda.

2023-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP