Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lacunousus

 

 


Jag ber dej berätta saker jag inte vet
På språk jag inte hört


Och dagens hålmönstrade linnings-fåll är som svedd fåfänga,
en förgänglig papperskuliss i färd med att brinna ner


I väntan på skymningens beslöjade mörker viskar vi våra djupaste hemligheter till varandra


Och just så vill jag bli kysst
Som om du smakade på det som inte kan skilja mitt inre från mitt yttre


Och jag vill förakta dej för att du skälver min själ och stjäl mitt värdsliga kött

Fast ,

vi är eoner över det fysiska
och universum är bara delar av helheter,

och allt är runt och jag är konvex och du är konkav.

När jag vänder

mej                   ut                  och                    in
och bär nattens lömska som mitt nya språk


och vi som alltid gråter med slutna tårar.
vad förstår vi?


vet du att

i natt skriver himlen nyfödda stjärnbilder på Hebreiska, fyller tomrummen, för flykten,

Och för allt jag gör

för att inte tänka på dej

Är att be 

dej att Känna mej

 


’För vad vet världen,

 om dom sköraste av dårar?'

 




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-07-14 20:34



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Betagande rader. De ger en känsla av flera lager i texten, och en rörelse mellan dessa. "vi är eoner över det fysiska
och universum är bara delar av helheter". Jag stannade upp vid denna passage. Väl skriftat.
2023-07-17

    Lena Söderkvist VIP
Oh så sinnligt, här får sig läsaren en dusch av skönhet. Mycket njutbart.
2023-07-15

  Emanuel Sigridsson VIP
Du borrar in dig i erotikens språk och djup, samtidigt som Du levererar avstånd efter avstånd.

Och om nu 'jag' är ett femininum så vänder texten honform och hanform in i en ny tankevärld. Din mätsticka mäter egensinnigt.

I min läsning väcker Du också en intressant fråga om intertextualitet. Varför skrivs nyfödda stjärnbilder in på hebreiska och inte på arabiska.


2023-07-15

  SatansSon VIP
bra fantasi skapade denna dikt.
2023-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP