Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortgjordhetens skuldbörda



Vart tog rodnaden vägen?

Den finns ju kvar i kvällens
sista strålar och i morgonens
arla solbelysta rodnad

Men hos den nutida människan

Rodnar knappt någon
för någonting alls nu-
för tiden?

Kanske om man står där
längst fram,måste hålla
ett tal inför fullsatt åhörar
-sal

Känner hur det rinner ur
lös mage mellan bena och
man samtidigt tappar kjol
/byxan inför häpnande
konferens-deltagare


Pinsamt? Då kanske rodnar
människan igen,som gjort
bort sig?(precis som i ung
-domen,eller ännu värre?)


Och ändå vill kanske samma
människa ha ut hur mycket
Kärnkraft som helst,utan att
bry sig om avfallet som fram
-tidens varelser måste ta hand
om

Och det utan att rodna
Det allra minsta. ..?

För när en döing väl äntligen
är död behöver man inte bry
sig om det som komma skall!




***
( När man inte tror på nåt
annat än marknadens fria
tillgång till det den önskar
sig att få. Allt annat är ju
bara socialist-propaganda!)





Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-15 20:58



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Lite mer sund rodnad vore välkommen!
2023-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP