Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och så Gothia cup ovanpå allt, som iofs gör sig bra ute i vida Kviberg


TROMB #13 : Trånga Tidevarv

 

 

Titt som tätt krymper tiden ihop

Ändlöst lugn glider över i stressen

 

Mitt i väg uppstår stängsel och grop

Tänder ilskan snabbt, blir långsamt ledsen

 

 

Trängseln svettas i vagnar och prång

Vill till klippstrand, men fastnar i virvlar

 

Längtar regn, när er sol fyller sång

Stillnad hjärna når klarhet trots virrvarr

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-19 22:56



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Denna stress. Väl beskriven evighetssituation, som hejas på av hela samhället.
2023-07-20

  Respons VIP
Snygga rim och allitterationer i en djupt meningsfull dikt!
2023-07-20

  lodjuret/seglare VIP
Själv får jag ömsom hjärnsläpp, ömsom kvav inspiration.
Att har varit i ett 'innan', sedan läst din text.
Nu är jag förstås ohjälpligt fast i ett garn av 'efteråt'...
2023-07-19

  Gunwale VIP
Ja det är bara att hänga med i svängar och ryck, ta såväl överraskningar som leda med jämnmod. Om man kan. ;-)

(Idag såg jag och en massa jublande barn en teaterföreställning med Karlsson på taket, då längtade jag ingen annanstans. Där fanns varken stress, stäng- eller trängsel!)
2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP