Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23.07.29 lördag Mitt i högsommaren.


Mjölk surnar i matkällaren när åskan går

En kanna mjölk står och surnar i åskan,
och åldern glöms för en tanke om glädje.
Men livet pockar, så det finns ingen tid att leva.
Och är jag verkligen den som bestämmer
hur verkligheten ska bli?

När jag så vänder blicken mot regnet utanför
så ser jag mina vedhögar utan en tanke på
om vintern kommer till mig. Kanske är jag
redan borta då. Och att vedhögarna står där förgäves.

Mörkret har börjat lägga sig om nätterna
och livets mening kan inte förloras, eller förklaras,
för att den aldrig fanns. Men nej!
Jag blir inte bitter eller ältar min sorg.
För jag är 60 år nu. Och nu vill jag inte mer ge mig ut
på okända vatten.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-29 13:52



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Känns som en stor tanke fångad i det lilla. I vardagen. Skön läsning.
2023-08-01

  Blått Norrsken VIP
Mycket fint skaldat . Det ger extra effekt med ljudfilen och din röst.
2023-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP