Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förgätmigej

 

 

 

 

Alla blommor Vi torkade mellan bokens rum


mellan väggarna, ur - sinnen skriftat


Lustar och längtande kroppar, mellan skira slöjstråk av människans flykt

förödmjukande fåfänga, och tappade masker.

 

Det berusande burdusa triviala,

 

Monumentala

 

Smaker av svek, sägner av tro,

sunnanvind i älskogs bo


bäst-före-datum på årgångs-smärta
Slaget

slagen! hos Vilda hjärtan


krusande simtag,
glänsande vårtgårdar på blekvita bröst 

det blöta, sommar-linnet


drömmarna, vattnet



i mej.  Dina salta spår

mina
förvaltade år

 

förvarade

 

alla blommorna Vi torkade mellan bokens dagar


pressade


daggkåpans tårar
på varje blad

 

 

Jag vänder nu
vissnade du?

 

Jag

ska aldrig glömma




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-08-03 21:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker och smärtsam dikt som får mig att tänka på en relation som upplösts.
2023-08-08

  Anya VIP
Åhh så vackert om en relation som inte höll....tänker jag. Mycket vackert språk. Gillar särskilt dina egna ordsammansättningar och dina allitterationer. Du är en fin poet!
2023-08-04

  SatansSon VIP
Så har jag då kommit till en blomdikt igen Jag vet inte mycket om sånt. Delar den.
2023-08-04

    Lena Söderkvist VIP
Hela dikten andas skirhet och sårbarhet, men också en läkande positivism.
2023-08-03

    Sefarge VIP
"alla blommor vi torkade
mellan bokens dagar. .."
Stor berörande
smärtsam o
ändå luftigt
skir ljuvlig
poesi!
;)


2023-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP