Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommar



Du väcker mig för att tala om att hösten är nära
Regnet piskar ner och löven viskar till mig

Jag är så ledsen att du ska lämna mig så fort
Jag är ledsen att jag inte hann säga till dig hur mycket förväntningar jag hade.

Luften gör mig varm och irriterad
Jag vill inte att du ska gå!

Jag vill bada i ditt järnrika vatten
Plocka dina bär i skogen
Vara vaken ljumna nätter

Jag vill känna lugnet jag minns som barn
När sommarlovet var oändligt precis som tiden med dig

Precis som första kärlekens naiva drömmar.

Jag vill känna din sand mellan mina fingrar
Doften av varma tallar och gröna sår

Jag vill stryka mina händer genom dina vackra grenars löv

Men tiden finner ingen ro.

Nu ska jag åter ställa in mitt schema och vänta.

Precis som varje år.






Fri vers av Isvatten VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-08 12:52



Bookmark and Share


  Olof Johanson
Med augusti och framförallt september kommer ofta känslan av vemod.
Det vemodet känns så tydligt och vackert i din text. Bra skrivet.
2023-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Isvatten
Isvatten VIP