Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min kropp är ett tempel

Min kropp är ett tempel
Öppet 24/7
Men du berör mig inte med de kistorna till händer
Detta är konsekvensen av de dagar jag inte minns och som jag inte kan falla tillbaka på.
Jag önskar jag kunde hitta vägen hem
och bli buren i famnen som en nyfödd.
Ni undrar vad det är jag säger
när mina tänder skallrar och vrider sig som döda grenar runt min hals.
Mynten klingar mot varandra i min slappa hand
de jag fått av de män vars nerver bara jag kan lugna
De män som går över mina gravar
där varje kroppsdel har sin egen sten.
Sängen framför mina ögon är skild från mina sinnen
där jag ramat in de toner som tystnat i min kropp
För jag känner ingenting alls trots att jag har själva jorden vibrerandes under mina fötter.




Fri vers av Rebecka hindborg
Läst 137 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-20 14:13



Bookmark and Share


  osynligt- synlig.
Missmod
bra skrivet
2023-11-24

  Rebecka hindborg
Recycled redhead 3.0

Tack gumman. Det är bara som det står. Mitt kropps tempel. Men även mäns tempel. Dom ber om det, dom går in i det och dom avgudar det.
2023-10-11

  Recycled Redhead 3.0 VIP
"Vems tempel?" (Larz kommentar.) Som om det fanns ett slutgiltigt svar. Och som om Rebecka är skyldig någiot slags förtydligande.
Jag läser dikten delvis som en sorg över ett jag som inte äger sig själv.
2023-08-23

  Julio VIP
Spirituell smärta
2023-08-21

    Sefarge VIP
Både själv-utåt uppsprickande
som själ-inåt blickande sam-
tidigt,som ger en kraftfull
tät känsla av "äkthet"
Bravo!
;)

2023-08-21

  Recycled Redhead 3.0 VIP
Plågsam. Skär in i medvetandet.
Igen, en fantastisk dikt från dig

2023-08-21

    Tidsljus_Timelight
Larz den blide "reflekterar" igen.
Lär inte vara den kristna lögnens tempel i alla fall.

"De män som går över mina gravar"
Den fastnade Rebecka h. De många dödarnas gåta motsäger iden om döden som befriare.
2023-08-20

  Larz Gustafsson VIP
Vems tempel?
2023-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Rebecka hindborg
Rebecka hindborg