Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur samlingen "Skymningstid", Koyo förlag 2023


Ljusbringaren

Trasig och bränd
blev du från himlen sänd.
Bärande ljus
kom du till mänskornas hus.

Misstrodd och skydd
och felaktigt tydd
blev du driven bort
av en ringare sort.

Av din fader ratad,
av hans avbild hatad
bar du ditt ljus
bort från mänskornas hus.

Du tände en brasa
till mänskornas fasa
i den djupaste sal
full av pina och kval.

Hatfylld och vred
drar du mänskorna ned
från mödornas däld
till din himmelska eld.




Bunden vers av Carl Ahlstrand VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-21 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl Ahlstrand
Carl Ahlstrand VIP