Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2023.08.21 måndag. Bara en vanlig måndag.


I SJ:s bangårdsljus

Jag ser kärlekslöshetens ljumma torra vindar
svepa genom mina tankar
den svartkorniga skymningen i SJ.s bangårdsljus
som förebådar döden i Auschwitz längor.

Dessa rostbruna tegelhus som döljer
vad de förebådar
som vi alltid måste vittna om,
tröstlöst, som Rakel

Som i Ruhr, den syrefattiga meningslösheten
och vad ska alla med allt, som produceras där,
i graven? I SJ:s bangårdsljus
med den ljumma torra vinden i min tanke.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-21 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP