Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Med ständig fascination för antikens höga och låga... Illustration ur Beard, Mary (2008). Pompeji: Livet i en romersk stad. Norstedts.


romersk gatuscen


en bevingad bronskuk med
ackompanjerande bjällror
-ett fräckt tintinnabulum-
pinglar oblygt
i den pompejanska
kvällsbrisen

oljelampan blåses ut,
portarna reglas,
på gatan av lavasten
hälsar vinrusig stammis
sin krögare vale!

och Priapos ler ståndaktigt
i skymningslummig trädgård
just som Diana beslöjar
sitt nattliga öga
över gäspande krater 


©MagisterZ 2023




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 118 gånger
Publicerad 2023-08-23 18:51



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Fantastiskt språk här, antikt och nutida i en sammanflätning som ter sig naturlig.
2023-08-24
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ