Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här återfinns sjuttionde invånaren av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 031 : Jahre Herbst med familj

 

 

 

i ena timman tycks allt mörklagt

i sjunde timman kommer gäst

i sista timman lampor lever

i nästa timma tystnar knyst

 

 

på måndan spisar man med stängd mun

på onsdan alla är på kurs

på fredan duschar nån dessertvin

på söndan ser familjen film

 

 

längs hallens dörrar springer sommar

i vardagsrummet myser höst

vid kökets kylskåp vaktar vinter

från barnens sovrum ropar vår

 

 

semestrat har de nyss i fjällen

i fjol besökte man Marseille

nåt år går färden in i djungeln

mens rymden nedkyls här i stan

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-14 20:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Petra finner att dagens ord må vara 'Ekipage'.
(Även en Alexander skriver om ett hyreshus, bara att det är i bokform)
2023-09-15

  Respons VIP
En familj som verkar enormt gränsöverskridande i tid och rum. Kanske omväxlande att ha som granne? Man vet aldrig var eller när det händer grejer.
2023-09-14

    Lena Söderkvist VIP
Nästan som en ramsa, den här skiljer sig från merparten i serien, men det är bra. Variera sig skall man.
2023-09-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP