Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sveriges rikes lagar


"Jag har inte värnat om min barndoms minnen
Dom har jag kastat macka med
för att se stenar sjunka
Dom har jag lekt kurragömma med
och sedan gått min väg
Det var inte igår
som jag tog mig själv på lite för stort allvar
Jag har lärt mig Sveriges rikes lagar
Jag känner straffen väl, och de straffade.
Detta är den största lärdomen
Att ta ett steg åt sidan
Från kuvös till moderns barm
Från mannens famn till kistans järnbeslag.
Med rumpan mot en cykelsadeln
drev jag runt när jag var barn"

(Maj 2017)




Fri vers av Rebecka hindborg
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-04 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rebecka hindborg
Rebecka hindborg