Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perrongen

 

Stående på ödets perrong

delar bänk med min granne

han letar också

 

ser tåg komma och gå

kan känna suget från dem

som om de vill dra mig med i farten

 

ser bussar komma och försvinna

bakom tvära kurvor

 

"tur att jag inte tog den"

mumlar jag tyst då bussen kör över kanten

voltar

och försvinner i intet

 

måste välja en buss, ett tåg

och det måste vara det rätta

 

så många val

och jag vet inte vad jag ska välja

 

perrongen sluter sig sakta om mig

och jag befinner mig i dess glaskupade inre

 

ett barn ser in genom det böjda glaset och skrattar åt mig

där jag velar i hasten bland alla de väljande

 

En på miljonen




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-08-17 03:15



Bookmark and Share


  john ekström
Jag såg faktiskt inte bara tåg och bussar framför mig, jag såg människor när jag läste din dikt, att lyckas hitta denna en på miljonen. Att välja partner kan ibland dessvärre påminna om att välja vilken buss man ska ta som kommer innebära minst "olycka"
människor kommer och går, hitta den rätta som inte välter som faktiskt står=)
nu flummar jag, haha.
2006-09-10

  summerbreeze
skönt när någon annan kan sätta ord för hur man känner sig ibland.
, tack ! :) jättefin dikt.
2006-08-17

  W.Riter
Den gillade jag. Tack!:-)
2006-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*