Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här handlar det ingalunda om att hitta favoriter - blott om att utröna vilka som främst återspeglar mitt liv, eller berättar mest om min identitet, som jag ser det nu.


Om jag vore ett Schackdrag med flera Kort

 

 

om jag vore en schackpjäs position :

på ruta G8, dvs den vänstra SVARTA HÄSTEN

beredd att börja hoppa tresteg

över antingen löpare och bonde

eller tornet till kanten H6 [inget bra drag alls]

 

 

om jag vore en kombination i kortspel :

kanske en KÅK i poker

bestående av Triss i Sjuor

samt ett par knektar som strider i mitt huvud

[blir Ruter Knekt + Spader Knekt]

 

 

om jag vore tre Tarot-kort

vars lek är på fullt allvar :

ÅTTA i MYNT (jord) = Hantverk

+ RIDDARE i SVÄRD (luft) = Kreativt tänkande

bägge under överbeskydd av THE HIGH PRIESTESS

som i sin tur står för Månen

 

 

om jag vore en plats på Monopol-brädet :

antingen den andra CHANS-rutan

efter Kungsträdgården, där någon vunnit en korsordstävling

eller den första ALLMÄNNING-rutan

mellan Västerlång- & Hornsgatan, där någon vunnit en skönhetstävling

[fast motsvarigheten GöteborgsVarvet också hade sin charm

där dragningsrutorna kallades KAL respektive ADA]

 

 

....icke färdig än....

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-22 00:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du inspirerar. Vad vore jag?
2023-10-23

  Respons VIP
Spännande positioner att fundera kring!
2023-10-23

  Gunwale VIP
Hmm… ruter och korsord får jag ju ihop, och tre x sju är ju 21 precis som orden i vår stafett. (Sjuorna står säkert för nåt annat också?)
Själv föredrar jag monopolet framför den lite svåröverblickbara Gbg-varianten, med sina uppgraderingar i st f rejäla hus o hotell av trä.
Undrar vad H6 har gjort för ont …? Aha, tornet vill ha en väg ut …!
Hoppas på fortsättning …
2023-10-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP