Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Syster till Frysa Lys säger sig Isolia vara och dessutom kusin till Ingemar Isola?!?! Hursomhelst har vi kommit till sjuttiofemte invånaren av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 026 : Isolia Svärt

 

 

 

kvar i kolsvart ram

värjd mot iskyligt regn

bor en kritvit dam

i sin glödheta säng

 

hon har månen tänd

medan stjärnan är släckt,

ur sin trånga gränd

vill hon sällan bli väckt

 

tror det finns stor stad

där allt stormar av höst

men hon tar varmt bad,

pysslar om sina bröst

 

knaprar snart ur frys

gamla flingor av snö

i sitt stilla mys

ändå rädd för att dö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-23 01:22



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Intressant porträtt! Men varför bär hon kusin Ingemars efternamn som förnamn? Betyder hennes namn ”svårt isolerad”? Är hon alltså en ö? En slumrande sten (som varken vill leva eller dö …)?
”I am a rock …”
En hoprullad dimension i badkaret eller sängen …?

2023-10-24

    ej medlem längre
Lysande! :-) Uppskattade särskilt inledningen med ramen, som att hon är fångad av tillvaron? Och som att hon tycker det är lite mysigt, fast ändå inte?
2023-10-23

    Lena Söderkvist VIP
En som inte låter sig störas av något utifrån, tror jag.
2023-10-23

  Respons VIP
Ännu en fascinerande hyresgäst som lever lite i skymundan.
2023-10-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP