Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagsform.


grå vardag


blytung oktoberdag,
nästannovemberdag

en skymningsgrå smet slukas
av smutsigt gapande fönster
och vattenpölar speglar
skyarnas gråstensångest

stadens höstsura asfalt
suckar under sjunkande steg


©MagisterZ 2023




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 129 gånger
Publicerad 2023-10-30 16:22



Bookmark and Share


  alvljus
nästannovemberdag - vilket fantastiskt ord. Det är ett verk i sig; ett enda litet ord som ger känslan av grått, tungt, kyligt-fuktigt-rått.

Jag gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dig.
2023-12-28

  Boneyfrank VIP
Mustigt språk i höstkritisk dikt. Tyckte mycket om den. Glimrande hantverk!
2023-10-30

  kriya
jag får ångest av din dikt
2023-10-30

    ej medlem längre
Fint!
2023-10-30

  rostspik VIP
Tycker den här texten är trevlig, stämningsfull. Men så är jag höstfantast.
2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ