Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

musik I: din närvaro lyser med sin frånvaro

det finns så mycket musik
som påminner om dig

om minnen där du är närvarande;

musik som konstant spelades
i bakgrunden av ditt barndomshem
på middagar, fester
källarhäng

dylan, springsteen, thåström, håkan

musik från bandtider i mellanstadiet
eller om det var högstadiet

arctic monkeys, kent, the hives

en sång vi tyckte om
fast vi egentligen var ballare än så
och jag kan fortfarande
höra dig nynna

take me back
to the night we met

musik vi skickade till varandra
eller möjligtvis stal
från varandras spotify-spellistor

melodier du spelade, sjöng, improviserade

och låtar från ett album
som väcker ett minne

där din närvaro
kanske lyser som starkast
med sin frånvaro:

angus & julia stone

på repeat en hel dag

vi låg i sängen på det pojkrum
du aldrig fick chansen att
växa ur

för vi var trots allt vuxna,

vuxna och borta
borta och nära

och där jag låg på ditt bröst
blev dagen kväll,
kvällen natt

i det perfekt tempererade
rummet,
ruset

i vilket din raspiga röst
varannan timme eller så
uttryckte uppskattning till musiken
eller något helt annat

oklart mummel
från fjäderlätta semi-drömmar
som tvingade fram ett knarrigt
sorry

sorry för nonsens
som påminner om,
som slungade oss tillbaka till

verkligheten

som just där
just då

i och för sig var uthärdlig

behaglig nog
att övertrumfa insikten
om att bomullsdröm-frekvensen
gradvis sjönk

även om
det blev allt svårare
att ignorera det faktum att

det inte var långt kvar nu

innan

vi
omfamnade av varandra,
av ruset

och syskonen stones toner

tystnade,
motvilligt somnade


natten blev gryning

















Fri vers av retzzzina VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-11-18 17:15



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
vackert. väldigt väldigt vackert. du skriver the blues. en bluesmusiker lärde mig om det en gång, när jag lät honom lyssna på "yoshis caffeine", med darkhalo. "behövs mycket kaffe" var svaret... jo, så här: när man spelar en vit tangent på pianot, är den glad. när man spelar en svart tangent, är den ledsen. när man spelar både en vit och en svart tangent samtidigt, blir det en "blå" ton, som inte vet hur den känner sig. hur the blues spelas... det går att stränga om instrument faktiskt till det här, till att istället för 440 och sen 220 så gör man 330 på en... låter creepy, som skräckfilmer typ... kommer ihåg svagt nån som hade en hemmagjord gitarr med det strängningen, men har inte namnet i huvudet längre... jo, jag ska flytta, fick ångest över att du (kanske) inte skulle hälsa på. så du behöver inte göra det, ska flytta igen så... min morsa hälsar på ofta, så det är nånting. men skriv du. skriv av ditt hjärta, om ditt hjärta, ditt enda hjärta <3
2023-11-18
  > Nästa text
< Föregående

retzzzina
retzzzina VIP