Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av ett verkligt stundande möte. Denna utgör Lucka minus 30, som även fångar ikapp minus 31 och minus 32


i Väntan på Advent : Venus Måne Kommer på Besök

 

 

Se, Venus måne komma ska

från ena staden på besök

till andra staden väldigt snart

- att möta Triton, skön musik

 

Om hon må stanna längre än

en röd kväll, månad in och ut

han drömmer - annars färden vänds

direkt vid landning, kort minut

 

Egentligen ej Venus har

nån måne alls, runt varm kropp kallt

Förväntan dock, helt uppenbart

hörs spegla sagolik gestalt

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-03 23:38



Bookmark and Share


  Respons VIP
Hög förväntan mellan kyla och värmen. Jag gillar kombinationen av rim och allitteration i följande mening: ”nån måne alls, runt varm kropp kallt”
2023-11-05

    Lena Söderkvist VIP
Snyggt flätat och rytmiskt.
2023-11-04

    ej medlem längre
Vackra rader, om en förväntan om något som inte finns?
2023-11-04

  Gunwale VIP
Månar kan uppstå. Så skedde ju med jordens måne, som ju inte fanns från början …
2023-11-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP