Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Osvikbar ven-skap*




En sann ven transporterar
blodet fram och åter.

En sann ven säger aldrig
att man är en egoist som
alltid tänker på sig själv.

En sann ven försöker all
-tid hålla trycket från ett
hjärta uppe-även om det
kan kosta på för mycket.

En sann ven är liksom en
omistlig del av ens kropp

En konstruktion som delas
med miljarder andra varel
-ser.

En sann ven är det som gör
det möjligt att komma vidare
här i livet- som allting annat.

Så älskade ven,du som sjunger
blod-omlopp banans lov. Dag
som natt-Dig älskar jag att ha
kvar. Till livets slut i god funk
-tion. Amen! Och tack för det.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 105 gånger
Publicerad 2023-11-03 09:24



Bookmark and Share


  Koloristen
Gött mos.
2023-11-07

    ej medlem längre
Mycket snyggt om ven-skap!
2023-11-07

    Lena Staaf VIP
Ja, venen (och vännen) ska man vårda så att den inte blir ens fall.
2023-11-03

  bumerang
Trevliga ordsvängningar och dubbla uppfattningar om rättstavning, vilket förhöjer diktens kvalitet.
Mao läsning rekommenderas.
2023-11-03

  Emanuel Sigridsson VIP
Mitt skyddshelgon Emma Darwin viskar i mitt öra: Just så. Bra så. Nog så. Tjusigt Sefarge!
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP