Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med liktenelegi, blott 8 rader vardera per runda. Ur medskaparens text väljer vi ut 4 ord, som ska återbrukas. Denna min inledande vers hade inget att välja - nästa runda finns hennes ord inbakade. Här delvis inspirerad av min fasters bortgång.


Vart Tog Livet Vägen? (växelvis vagn 1)

 

 

 

Säg, vart tog ditt långa liv vägen?

Höll på varje morgon med yoga!

Förlamad man la dig i vagnen.

Gled skrattglädjen över till plåga?

 

Så far vi igen bort till svängen.

Vill snö falla - stiger varm låga??

Din röst bär min röst genom vågen.

Lätt svar blir blott ännu en fråga!

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-07 19:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Undrar också vad de står för.... förutom att orden passar ihop helt enkelt. Vågen tänkte jag radiovågor eller någon eterisk våglängd - svängen kan vara där man brukar ses & skiljas åt?!
2023-11-08

    ej medlem längre
Så fint och tankeväckande, funderar särskilt på vad ”svängen” och ”vågen” kan stå för (?)
2023-11-08

  Gunwale VIP
Ja, ”in-spirerad” kanske får sin ursprungliga betydelse här!
2023-11-08

  Cikoria Blå VIP
Lätt svar kan ju vara rätt svar på denna fråga.
Faster hade nog tyckt om att du inspirerats av henne...
2023-11-08

  Gunwale VIP
Vart tog det vägen? Ja, precis. Den vanligaste frågan sen vi fick mobila telefoner är kanske: ”Var är du? Vi vill vet var det/den är som vi brukar ha omkring oss eller som vi bryr oss om.

Tre rader fr slutet kommer jag att tänka på W H Audens ”Stop all the clocks, cut off the telephones” … där han talar om att släcka stjärnorna och sudda ut månen (eller hur det var) - eftersom de inte behövs längre…
Rabindranath Tagore skrev ”Döden släcker inte ljuset, den släcker bara lampan eftersom gryningen är här”.

Jag fastnar i din dikt speciellt för de tre sista raderna.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP