Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd

Jag vill att du ska känna det som jag känner

När jag inte säger rakt ut vad det är jag tänker

Jag vill att du ska trösta mig när stormarna av känslor blåser

Jag vill att du ska hålla om mig som en mamma

Styrka mig över håret och säga att allting är bra

Även fast jag är vuxen och borde vara den som inte känner såhär

Skrapar man lite på den hårda barken rinner saven lätt ur träd

Vissa träd får man hugga eller dra loss stora bitar ifrån för att komma innanför

Vi människor är som träd

Vissa är starka tallar

Medan vissa är björkar med bark så svag

Men träden väljer inte vart dom ska gå

Dom skapar inte relationer eller ångrar sina val

Dom byter bara skepnader efter årstider

Dom står där

Vackra ståtliga

Vissa flera hundra år

Bara insidan kan tala

Medan jag bara kan inse att jag är såhär

Ibland en tall ibland en tunn björk

Jag kan tala massor

Men ofta blir jag stum

Kanske skulle det räcka med att krama ett träd

Låtsas att det är en mamma

Eller bara någon som lyssnar utan att argumentera emot





Fri vers av Isvatten VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-08 16:46



Bookmark and Share


  La Magnólia
Vackert berörande. Även som vuxna kommer stunder där vi vill känna den värmande kramen, att mamma säger att allt blir bra. Livet är hårt och du beskriver så fint hur olika skydd vi har inför allt som händer. Tack!
2023-11-09

  Maj-Lis VIP
Fina tankar
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Isvatten
Isvatten VIP