Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstljus

det verkar som att ljuset falnar
ur marken fuktigheten dunstar
vid stranden samlas isen
havet ropar mitt namn där ute
höstens stränga frost förlamar gräset
på strandbrinken tången
som stormen kastat upp
ligger kvar borttappat vid klipphällen

horisonten fångar ljuset
långa skuggor samtalar tyst
vid de låga, krumma båthusen
de mjuka röda nyanserna
över himlen drar blicken till sig
solen kokar vid den eviga linjen
ljuset bländar men håller mig kvar
mina steg drar mig mot strandkanten

jag går den upptrampade stigen tillbaka
genom de mörka buskagen
med det ropande havet i ryggen
genom den tysta ängsmarken
där fåglarna sover nu
genom mörkret mot ljuset




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-11-30 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg