Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dunka plåten

Vi hörde låten
Dags att dunka plåten
I takt till musiken
Som hemma i fabriken
Skuggornas hemliga land
Får man så blodad tand
Så dunkar vi plåten
Över vatten går båten

En flygande svan
Är på ett annat plan
Fiskarna som far fram
Bakom dunkande och slam
Tomtar med trumpeter
Tar än till andra planeter
Carl Johan är på plats
Lägger där sin sats

För när plåten sen blir kall
Då alla hästar inte är i sitt stall
Då skruvarna dras åt
Efter dunkande av plåt
Bygger broar för livet
Tar inget för givet
För med livet som pant
På ruinens brant




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-12-08 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde