Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som håller tillvaron på plats

I mina lurar pulserar Radiohead
jag faller i slow-motion ner i min bädd
rytmen slipar ner mitt försvar
visar vad jag har kvar
rösterna blir ett instrument så klara
orden ger alternativ
och jag ser dem så uppenbara

naken, utan kläder i drömmen
jag finner platser där inget når mig
tonerna ekar endast för mig
de kommer nära likaväl
om natten håller de tillvaron på plats

musiken skyddar mina steg
den låtsas inte om
det skapas nya mönster
varje gång jag lyssnar
jag öppnar mitt fönster
låter tonerna forma mig
jag tar steget, tar sats
kommer till dig
du håller min tillvaro på plats




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-10 16:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
You bet.
2023-12-10

    Tidsljus_Timelight
Du har rätt jag kan inte omvända dig. Din hjärna är alldeles för beroende av religionens opium. Det tåget har gått.
2023-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Att du skulle kunna besegra mig är vanföreställning.
2023-12-10

    Tidsljus_Timelight
Gud är vanföreställning.
2023-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Gud upprätthåller allt med Sin allmakts Ord. Radiohead kan inte ta åt sig äran för det.
2023-12-10

    Tidsljus_Timelight
Paranoid Android.
2023-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg