Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration från boken ”Rapport från ett slakteri” av Lina Gustafsson. FOTO från en av Animal Save Movements lokalgrupper, som håller manifestationer utanför svenska slakterier.


Snart är varje gris bara en siffra & ett kilopris

Medan
många
av oss
inte
vill veta
inte
vill ta in
tystnar
stänger av
tittar bort
och går ifrån...

Undviker vi
det mest uppenbara
med äta enligt normen

Undvika
Förtränga
Tralla på hej Å hå

Det vill aldrig jag!

Tystnas dödar
och där
bakom stängda dörrar
i en värld
som knappt existerar på utsidan
skriks det förgäves
för ingen gris skonas




Fri vers av AgnesKenshin
Läst 45 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-19 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AgnesKenshin