Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tåget går ännu en gång. Samarbete med liktenelegi, kring rutinen 8 rader vardera per vagn. Ur medskaparens text väljer vi ut 4 ord, som återbrukas. Nu tog jag sekunden, lämnar, bundet/bundna, resa.


Vitt Skilda Sekunder Tillsammans (växelvis vagn 35)

 

 

Hela julhelgen har vi älskat, fikat, strosat, filmmyst

i vinröda rum, bundna av gränssprängande behov

 

Månen skiner klart, när mysteriet lämnar sitt sista moln

skådar jag gamla gatorna i nytt ljus, utanför vårt hotell

 

Sekunden du stiger ombord, på en lätt försenad vagn

kunde varit samma sekund i ungdomen - starkare nu

 

Vi är varandras resa, från Venus förskönande manér till

verkliga Venus jordnära lukt, mognade smak, reella röst

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-27 21:12



Bookmark and Share


  liktenelegi VIP
Vackrare och mer jordnära än en julsaga! Funderar om raderna 3-4 syftar på en tvekan som äntligen försvinner?
2024-01-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP