Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2024.01.06 lördag. En text åt mitt foto.


Julens sista glans

I den skymmande dagens kvällning,
redan efter lunch, så skådas
det kvarblivna ljusets klarhet
mot julpalmernas gröna längtan.

Med det ljust blå grenverket av frost,
i tanke och i handling, ute
i den bistra trettondagens kalla sken
ges glädjen att gå vidare

Ännu ser jag både stjärna och advent
men kvar finns bara förebådandet att julen
ska kastas ut. Precis just som
vardagen kommer över oss som ett ok.

Då rädslan för tomheten vilar i åsynen
av färglöshetens alldaglighet
och den tärande ensamheten.
Men jag ser påsken närma sig döden igen-

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-06 16:02



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Vi befinner oss i "liminal space", tiden efter och innan.
2024-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP