Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sån där natt. en sån där morgon.


arla rus


klockan sprang om midnatt
som en oljad blixt
& sommarnatten börjar ljusna
i ett kvittrande leende

slumrande gator vaknar sakta
postnummer efter postnummer
men natten surrar fortfarande
sömnlöst i rödgad ögonvrå

efter god öl, stark whisky
& upprorisk poesi
spinner nu hjärnan
likt en kisande katt

morgonsolens gullvarma strålar
dansar med osedda dammkorn
& de första halvutvilade knegarna
börjar gäspande befolka sävliga trottoarer 

jag lägger ifrån mig anteckningsböckerna
& ler förnöjt mot ännu en vardag

i ljuvligt arla rus


©MagisterZ 2024




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-01-08 17:55



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Riktigt fina rader!
2024-01-11
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ